top of page

LR Health & Beauty Üyeliğine TC Kimlik Numarası Zorunlu mu?

LR Aloe Vera’ya üyelik başvurusunda bulunurken, TC Kimlik numarası talep edilmesi nedeni ile çoğu insanın aklında bir çok soru işareti meydana gelebilmektedir.. Aslında insanların TC Kimlik numarasını paylaşmasında bir istismara maruz kalması pek olası değildir. Çünkü sadece TC Kimlik numarası bilgisine sahip olmak kişinin bilgilerini kötüye kullanmak için yeterli değildir. Eğer TC kimlik numarası yeterli olsaydı şu an Google’a “TC Kimlik numarası yazdığımızda çıkan binlerce sonuçtaki vatandaşlar kolayca adlandırılabilirdi.


Peki LR’a üye olmak için TC kimlik numarası şartı mecburi mi? Cevap evet. Bu durumun birçok sebebi var.


LR Helath & Beauty, ülkemiz yasalarınca doğrudan satış şirketi olarak tanımlanmaktadır. Doğrudan satış şirketinin uyması gereken kurallar yasalar ile belirlenmiştir. İş Yeri Dışında Kurulan Sözleşmeler Yönetmeliğinin 25. Maddesince 18 yaşından küçükleri fiil ehliyetine sahip olmayanları, şirketin ortağı ve yöneticileri ile çalışanlarını doğrudan satıcı olarak sisteme dahil edilmesi ilgili yasa uyarınca izin verilmemektedir.


Bu demek oluyor ki, dilerseniz kişisel kullanımınız için ürün satın alın, dilerseniz ürün satışı yapın, LR Üyeliğine kabul edilmeniz için 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Şirketin kanuni olarak yaşınızı teyit edebilmesi sadece TC Kimlik, İsim ve doğum tarihi kontrolü ile mümkündür. Bu bilgiler İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün resmi web sayfası üzerinden kontrol edilebilmektedir.


Şirket bir kimlik onayı almadan, TC Kimlik numarasını paylaşmayan bir kişiyi sadece isim ve doğum tarihine göre üye yapar ise, ülkemiz yasalarını ihlal etmiş olur. Bu neden ile bir doğrudan satış şirketi olan LR Health and Beauty’e üye olmak için TC Kimlik numarası bilgisinin sisteme işlenmesi mecburidir.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page